Rödljusterapi: Effektivt vid långvarig ryggsmärta och för stela onda ryggar

Rödljusterapi: Effektivt vid långvarig ryggsmärta och för stela onda ryggar

Kanske är du en av alla de många svenskar som lider av ländryggssmärta, du har kanske då redan provat alla möjliga typer och metoder att finna lindring, såsom: Isbehandling, stretching, sjukgymnastik, vila och/eller smärtlindrande läkemedel. Tankarna snurrar säkert och du har frågat dig själv, - om det bara fanns någon form av terapi som kunde lindra min smärta utan att vara riskabel och ha biverkningar?

Hör upp. Det finns faktiskt hjälp att få. Den kallas Rödljusterapi.

Rödljusterapi för ryggsmärtor är en av de mest intressanta nya behandlingarna som finns. En naturlig, smärtfri och effektiv lösning. Ont i ryggen vill ingen ha.

I den här artikeln kommer vi att utforska denna revolutionerande behandling inklusive vad den är, hur den fungerar och hur den kan hjälpa till att lindra din ryggsmärta, så att du kan återuppta dina normala aktiviteter och leva ett aktivt liv. Rödljusterapi ger nämligen lindring från en mängd typer av värk.

 

Hur uppstår smärta i ländryggen?

Ländryggssmärta involverar fem kotor i ländryggen: L1-L5. Denna del av ryggraden bär upp det mesta av vikten av din överkropp, vilket gör att den utsätts för oerhört mycket stress. Så stark som ryggraden verkar vara, är denna mekaniskt komplexa struktur faktiskt ganska ömtålig. Ryggraden är benägen utsättas för mekaniska störningar, där någon typ av kraft kan få den att gå ur linje och kan i sin tur leda till muskelspänningar, halkade eller spruckna mellankotskivor och andra skador som orsakar smärta.

Ländryggssmärta och diskbråck drabbar cirka 80 % av den vuxna befolkningen minst en gång i livet. Det är den främsta orsaken till uteblivna arbetsdagar och arbetsrelaterade funktionshinder, och dessutom drabbar ländryggssmärta ("ont i korsryggen/svanskotan/ischias") män och kvinnor lika mycket.

De flesta ländryggssmärtor är akuta och orsakas vanligtvis av en skada. Kronisk smärta (varar längre än 12 veckor) drabbar cirka 20 procent av alla de som initialt utvecklar akut ländryggssmärta. Kronisk ryggsmärta kan ibland läkas med hjälp av medicinska eller kirurgiska metoder, men den kan kvarstå och orsaka en betydande minskning av livskvalitet och rörelse.

 

Hur behandlar röd och infraröd ljusterapi smärta?

Vad sker under ytan när du använder behandling med Röd och infraröd ljusterapi-panel? Enligt med många års forskning och studier gör Rödljusterapi att ljuset tränger igenom kroppens många hudlager för att där nå djupt in i muskler och nerver. Dina celler absorberar energi från ljuset och blir mer aktiva. Blodflödet ökar och det infraröda ljuset aktiverar stamceller, som stödjer detta effektivt i läkningsprocessen i det behandlade området. Allt för att ytterligare stödja cellulär återväxt och regenerering, i en kombination av aktiviteter som arbetar för att minska inflammation. Även för att kunna reparera sår eller skador.

Värmen från Rödljusterapi tränger in på djupet, vilket slappnar av musklerna. Oavsett om du har ryggont, värk i leder, höfter, nacke eller knän beror det på att dina muskler spänner sig och förblir spända. Vilket i sin tur ökar uppfattningen av smärta. Muskelavslappning däremot signalerar till hjärnan att allt är okej, faran är över. Denna avslappning hjälper till i processen att sänka uppfattningen av smärta.

 

Rödljusterapi Forskning: Minskar Smärta 

Tidskriften Pain Research and Management publicerade en studie om infraröd-terapi för kronisk ländryggssmärta, där man följde 40 patienter under sex år. Patienterna använde bärbara enheter som avgav ljus i ett våglängdsområde på 800-1 200 nm. Resultaten rapporterade om en signifikant minskning av smärta, och det helt utan några negativa effekter.

I en annan studie, publicerad i Journal of Physical Medicine and Rehabilitation, tittade man på effekten av ILT på spondylit / inflammatorisk artrit i ryggraden. I studien upplevde de patienter som behandlades med ILT en signifikant och förbättrad aktivitet, funktion och livskvalitet.

I medicinska tidskriften Photochemistry and Photobiology finns en publicerade rapport om infraröd-ljusets förmåga att stimulera nerver och stödja sårläkning. Den studien drog slutsatsen: "Nervcellerna svarar särskilt bra på infraröd strålning."

 

Slutsats kring ryggvärk - och resultat med Rödljusterapi

Med Rödljusterapi för smärta i ländryggen kan du uppleva den omedelbara lugnande effekten av djupt inträngande värme, samt stimulering på cellnivå av kroppens naturliga läkningsprocesser för smärtlindring. Oavsett om du är en hårdsatsande elitidrottsman, motionär, yrkesarbetare, företagare, upptagen förälder, livsnjutare eller en världsresenär -ung som gammal-  kan du nu ta del av de många hälsosamma fördelarna som Rödljusterapi ger.

Det finns mycket information, fakta och forskning om hur bred och effektiv Röd och infraröd ljus är. Ta dig en närmare titt på Rödljusterapi -'och dess naturliga hälsofördelar!
Tillbaka till blogg