Kontaktformulär

FAQ - FRÅGOR OCH SVAR

Vad är Rödljusterapi?

De flesta våglängder av ljus (UV, blått, grönt, gult, etc.) kan inte tränga in i kroppen – istället stannar dessa i hudens lager.

Rött och Infrarött Ljus (IR-ljus) penetrerar djupare in i människokroppen och kan nå celler, blod, kroppens vävnader, nerver, in i benen och till och med in i hjärnan. Rödljusterapi ger dig positiva effekter utan att du utsätts för skadliga UV-strålar. 

Rött Ljus och Infrarött (IR) Ljus aktiverar enligt gjord forskning olika metaboliska vägar, vilket leder till ökad produktion av ATP (Adenosintrifosfat), förbättrad cellulär signalering och förhöjd proteinsyntes. Vilket i gengäld bidrar till många bestående fysiska och mentala hälsofördelar. IR-ljuset är samtidigt energihöjande, skapar lugn och ger effektiv återhämtning.

Vad är det rätta avståndet från ljuset och hur lång bör en behandling med Rödljus vara?

Vi rekommenderar ett avstånd på ca 10 - 30 cm från den upplysta delen av portalen, och användning i 10 - 20 minuter.

Ju större avstånd från kroppen och behandlingsområdet, desto lägre blir strålningseffekten och mer tid krävs. Ett lägre avstånde ger större effekt till det upplysta området.

Vad är skillnaden på Rött Ljus kontra Infrarött Ljus?

- Rött Ljus våglängder (från 610-670nm) kan absorbera mellan 4 till 5 millimeter in i kroppen. 

- Infrarött Ljus våglängder (från 810-850nm) kan absorbera mellan 5 millimeter till 5 centimeter in i kroppen.

Vilken tid på dagen kan jag använda Rödljusterapi?

Rödljusterapi kan användas när som helst på dygnet. Den vanligaste tiden är på morgonen, men du kan även använda den före eller efter ditt träningspass för optimal återhämtning.

Kan jag titta in i ljuset eller ska mina ögon vara stängda?

Viktigt. Håll alltid ögonen stängda/blunda under användning. För en positiv effekt på ögon och syn kan du vid användning hålla ögonen stängda, eftersom att ljuset då kommer tränga in effektivt genom ögonlocken. 

Vissa människor är extra känsliga för ljus med stark intensitet och tycker att det är obehagligt även med stängda ögon. Då finns skyddsglasögon att använda. Dessa återfinns i produktförpackningen. Rådgör med läkare gällande ditt behov av skyddsglasögon, om du är osäker.

Hur påverkar Rödljusterapi min hy?

Rött och Infrarött ljus (IR) används för en mängd olika kosmetiska (anti aging) och medicinska hudtillstånd. IR-ljuset har enligt forskning visat sig ha bra effekt på keloida ärr och sårläkning samt vid olika slags hudbesvär och olika typer av problemhy, som tex torr hud, pormaskar, akne, nässelutslag, rosacea, seborré, pigmentförändringar, fläckar, eksem och psoriasis. 

Det röda ljuset ökar produktionen av kollagen, vilket ger huden struktur, styrka och elasticitet.

Kollagen är en av nyckel komponenterna för en frisk hud. Proteinet utgör cirka 80 procent av hudens struktur. Kollagenproduktionen minskas naturligt med åldern och påverkas av inflammation, oxidative stress, dålig kost, för mycket solexponering vilket orsakar tunn, irriterad och slapp hud.

Behandling med Rödljusterapi reducerar enligt forskning rynkor, synliga ålderstecken och bromsar hudens åldrande.

Hur påverkar Rödljusterapi min sömn?

Exponering av blått ljus (genererat av elektroniska enheter) har visat sig hålla oss vakna om natten, då för mycket blått ljus kan skapa sömnproblem. Däremot har Rödljusterapi motsatt effekt och stimulerar produktionen av melatonin, istället för att frigöra. Melatonin är känt som "sömnhormonet", det som hjälper till att reglera vår livsviktiga sömn och dygnsrytm. 

Hur lång livslängd har Rödljusterapi panelen och vad är elkostnaden per användning?

Varje QT-panel är byggd för att klara 50 000+ användstimmar och varje behandling kostar dig enbart ören i elkostnad.

Det finns mycket fakta och information om hur effektivt Rödljusterapi är. Ta dig gärna en närmare titt på mer än 5000+ kliniska studier gjorda på ljusterapi här:

KLINISKA STUDIER