Rödljusterapi-behandling för fotvård och fotsmärta

Rödljusterapi-behandling för fotvård och fotsmärta

Fotsmärta är ett av de vanligaste tillstånden som människor drabbas av och är något som kan ha en enorm inverkan på den egna livskvaliteten.

Den som letar efter en lindring från smärtor i sina fötter kan nu finna en lösning i Rödljusterapi. Denna innovativa typ av behandling har i flera gjorda studier visat sig vara ett kostnadseffektivt sätt att lindra fotsmärtor, och är antagligen det bästa alternativet för dem som ej vill ta till operation eller medicinering.

 

Hur fungerar Rödljusterapi?

Eftersom rött och infrarött ljusterapi förbättrar cirkulationen och blodflödet vid källan till din smärta, kan behandlingen hjälpa till att lindra många aspekter av smärta, såsom stelhet i leder, inflammation, muskelproblem med mera. De smärtlindrande resultaten påvisas oftast med konsekvent daglig användning i minst några veckor, - men vissa har i studier upplevt omedelbar lindring.

Rött ljus har visat sig vara oerhört fördelaktigt, men det är inte enbart för en omedelbar lösning mot just kroppssmärta.

Istället för att hantera symtom, men ignorera de underliggande orsakerna till smärta kan Rödljusterapi dessutom förbättra din hälsa på cellnivå. Med andra ord kan det enligt mångårig forskning lindra kroniska besvär, det eftersom kroppen "återställer" sig själv som ett resultat av de bioaktiva egenskaperna hos rött och infrarött ljus.

 

Fotbehandling med rött och infrarött ljusterapi för idrottare / motionärer

Om du är en idrottsutövare eller motionär som springer och ofta utövar löpträning/tävling så kommer du sannolikt att möta vanliga vävnadsrelaterade skador på dina fötter, såsom hälseneinflammation och besvär som artrit, plantar fasciit, metatarsalgi och mortons neurom. Detta beror oftast på det konstanta hårda islag i marken och stressen för dina fötter från löpning, som alltså kan leda till bindvävsproblem.

Fotbehandling med Rödljusterapi förbättrar återhämtningen från utförd träning, tävling och även skadeproblem. Om du är en idrottare eller motionär som ställs inför allmän kroppssmärta, inflammation och stelhet i fötterna kan röd och infraröd ljusterapi vara ett utmärkt alternativ för dig.

 

Gjorda studier och forskning som föreslår behandling med Rödljusterapi för fotvård och fotsmärta

Snabbare läkningstider:

En studie utförd av Dr. Ganjavian på sjukhuset i staden Dezful i Iran visade att diabetiska fotsår orsakade av typ 2-diabetes läkte snabbare när Rödljusterapi kombinerades med rutinmässigt förband än den gjorde för kontrollgruppen som använde enbart förband.

Förbättrad blodcirkulation: 

En studie av Erchonia Corporation fann att Rödljusbehandling avsevärt förbättrade cirkulationen och återhämtningstiden hos användare som hade kronisk hälsmärta relaterad till sk plantar fasciit.

Minskar smärta och inflammation: 

I en annan utförd studie exponerades sju patienter med bilateral hälsenanit för rött ljus och alla rapporterade minskad smärta efter 30 dagars behandling.

Regenererade nerver och blodkärl:

En studie i Japan påvisade att de antioxidativa effekter som inducerades av infraröda lysdioder hjälpte till med nervregenerering. I en separat studie i Korea som publicerades i International Journal of Photoenergy indikerades att röd och infraröd ljusterapi främjade sårläkning och bildandet av nya blodkärl i ben, nerver, hud och skelettmuskler.

Återhämtning från operation eller skada: 

Flertalet studier visar att LED-ljusterapi effektivt minskar smärta genom att läka sår och olika typer av hudskador. Amerikanska “Navy Seals” använde LED-ljusterapi och påvisade 40% förbättring av muskel- och skelettskador observerades bland teammedlemmarna.

Förbättrade besvär av plantar fasciit: 

En metaanalys visade att användning av Rödljusterapi hos patienter med plantar fasciit avsevärt lindrar hälsmärtor och den utmärkta effekten varade i 3 månader efter behandlingen.

Minskad smärta av diabetisk fot neuropati:

Neuropati i foten är ett tillstånd som beror på nervskador. Detta kan orsakas av flera faktorer, såsom diabetes, kemo-inducerad neuropati eller andra kroniska tillstånd och sjukdomar. Neuropati kan också uppstå efter att du har fått en fotskada. Infraröd ljusterapi har i studier visat sig hjälpa till att minska värk och smärta som orsakas av neuropati.

Här finns ytterligare information om fördelarna med Rödljusterapi-behandling

 

Är det tryggt och säkert att använda Rödljusterapi?

Rödljusterapi är en enkel, icke-invasiv behandling som inte har några biverkningar och ger huden och cellerna rött och infrarött (IR) ljus. Rödljusterapi är även helt fri från ultravioletta (UV) strålar. Till skillnad från laserterapier eller solarier använder Rödljusterapi ej UV-ljus (vilka kan orsaka hudskador).

En Rödljusterapi-panel avger ett utvalt våglängdsspektrum som kallas rött och infrarött ljus som tränger djupt ner och in i din hud. Forskning påvisar att när ljuset absorberas av dina celler stimulerar detta dina mitokondrier att läka dina celler. Till skillnad från en värmedyna fungerar Rödljusterapi under hudens yta och når djupt in i vävnaderna, stimulerar cellerna och ökar cirkulationen, syresättningen, skapar cellulär reparation och cellulär reproduktion.

Medicinska Rödljusterapi-enheter använder specifika våglängder som låter ljuset tränga djupt in i kroppen säkert, där det kan reparera och återuppliva dina celler. Samtliga Quality Therapy Sweden produkter uppfyller alla relevanta europeiska tester, och kvalitetskrav. Samtliga QT-paneler har CE-märkning för att lysa naturligt, - och effektivt rött och infrarött ljus på din kropp.

Om du intar läkemedel, lider av sjukdom och/eller är osäker innan du påbörjar en behandling med Rödljusterapi konsultera med din läkare om användningen.

Tillbaka till blogg