Rödljuspanel

Stärk Ditt Immunförsvar med Rödljuspanel - En Naturlig Boost för Hälsan

"Hur stärker man immunförsvaret?" är en populär sökning på Google idag. Många vill hitta ett naturligt sätt att stärka immunförsvaret, speciellt under de långa vintersäsongerna där vi löper större risk att drabbas av virus och bli sjuka. I den här artikeln kommer vi utforska hur immunsystemet fungerar, hur man minimerar risken för infektion och influensa. Även resonera varför ljus är så livsviktigt för att skydda sig, och hur trendiga Rödljusterapi (Red Light Therapy, RLT) kan stärka ditt immunförsvar.


Hur immunsystemet fungerar

Ditt immunförsvar skyddar din kropp från smittsamma bakterier och virusangrepp. Genom mycket komplexa och adaptiva processer är ett hälsosamt immunsystem alltid i arbete, dygnets alla timmar. Vilket skyddar dig från infektioner genom att identifiera och oskadliggöra ovänliga mikroorganismer. 

Ditt immunförsvar hjälper dig också att bygga upp en immunitet. Så att när du stöter på vissa ihärdigt aggressiva bakterier och virus igen kan du bekämpa dem mer effektivt nästa gång, det ofta utan att ens bli sjuk.

Det finns några viktiga punkter nedan att uppmärksamma, som är grundläggande och som enkelt kan implementeras i din livsstil.


Starta med en hälsosam livsstil

Att skapa och kunna leva en hälsosam livsstil börjar med grunderna: bra och nyttig kost, fysisk aktivitet/träning och kvalitetssömn.

Naturligtvis är det också en bra idé att undvika rökning, se över sin alkoholkonsumtion och tvätta händerna ofta (särskilt om du kommer i kontakt med någon som är sjuk). Du kan till detta addera dagligt intag av immunförstärkande kosttillskott - med vitamin C, D och E samt Zink. Studier visar att det långt ifrån alla som följer dessa riktlinjer och får till det i en helhet.

Sammantaget är det viktigt att se till att din kropp har allt den behöver för att kunna hålla sig frisk, så att dina celler kan bibehålla optimal funktion. När du väl har fått det här solida fundamentet på plats, överväg att ge ditt immunförsvar ett rejält uppsving med hjälp av spjutspetsteknologi Rödljusterapi. Det som internationellt kallas Red Light Therapy och som tagit många delar av världen med storm.


Rödljusterapi för immunförsvaret

Ungefär som en växt reagerar människokroppen positivt på ljus. När huden kommer i kontakt med ljus absorberar den energi, vilket ger din kropp en mängd olika fördelar.

Rött ljus och infrarött ljus vid specifika våglängder kan ge kompletterande djupvävnadsfördelar som ett resultat av stimulering av mitokondrierna.

En av de, enligt forskning, främsta sätten att stärka vårt immunförsvar är att hemma behandla sig själv med rött och infrarött ljus genom en Rödljusterapi panel med medicinsk kvalitet. Kroppen reagerar gynnsamt på infrarött ljus och rött ljus genom att skapa mer energi på cellnivå (fungerar ungefär som fotosyntes i växter). 

Rödljusterapi använder högeffektslysdioder för att kunna ladda kroppen med specifika våglängder av rött ljus på mellan 630 och 670 nanometer. Våglängden du använder är viktig, eftersom var och en penetrerar din kropp i olika nivåer. Grönt eller blått ljus till exempel tränger enbart igenom de översta lagren av din hud, medan Rödljusterapin's infraröda ljus kan nå hela vägen till inre organ och benmärgen.

Rött och infrarött ljus

 

Fördelarna med rött och infrarött ljusterapi på immunsystemet

Immunförsvaret spelar en avgörande roll att försvara kroppen mot infektioner, virus och sjukdomar. Genom att förbättra immunsystemets funktionalitet erbjuder Rödjusterapi många hälsofördelar. Allt enligt studier som genomförts.


Ökad produktion av vita blodkroppar:

Rödljusterapi stimulerar produktionen av vita blodkroppar, kroppens primära försvar mot patogener. Med ett ökat antal vita blodkroppar blir immunförsvaret mer effektivt för att identifiera och eliminera skadliga inkräktare.

Förbättrad funktion i lymfsystemet: 

Rödljusterapi hjälper till att förbättra cirkulationen och dräneringen av lymfan, en vätska som bär immunceller i hela kroppen. Detta förbättrar immunsystemets förmåga att identifiera och eliminera gifter, bakterier och andra skadliga ämnen.


Minskad inflammation: 

Kronisk inflammation kan försämra immunförsvaret och bidra till olika hälsoproblem. Rödljusterapi har i mångårig forskning visat sig minska inflammation, förbättra immunsvaret och den allmänna hälsan.


Accelererad vävnadsreparation: 

Genom att öka cellaktiviteten påskyndar Rödljusterapi vävnadsreparation och regenerering. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för individer som återhämtar sig från skador, sjukdom och/eller operationer.


Förbättring av sköldkörtelns hälsa: 

Sköldkörtelhormonerna, specifikt T(3) och T(4), är modulatorer av immunsvaret. Hypohypertyreosrubbningar påverkar negativt aktiviteten hos makrofager, leukocyter, naturliga mördarceller och lymfocyter. Att återställa normal sköldkörtelaktivitet kommer att påverka aktiviteten hos dessa immunceller positivt.


Minskar depressionssymtom och trötthet: 

En studie från 2017 fann att även med bara en Rödljusterapi-behandling inträffade humörförändringar och symtomen på säsongsbetonade störningar minskade.

 

Rödljusterapi: Stärkt immunitet och mer energi

Rödljusterapi har visat sig öka produktionen av ATP (adenosintrifosfat) i celler. ATP är en molekyl som är ansvarig för att ge energi till celler, och ökade ATP-nivåer kan leda till förbättrad cellulär funktion och metabolism. Mekanismen genom vilken rött ljusterapi ökar ATP-produktionen tros involvera aktivering av mitokondrierna, som är de cellulära kraftverken som är ansvariga för att producera ATP.

Genom att stimulera produktionen av ATP kan behandling med infrarött ljus och rött ljus hjälpa till att minska oxidativ stress och inflammation, främja celltillväxt och reparation och förbättra den totala cellulära funktionen. 

Tillbaka till blogg