Stor Anti Aging-effekt med Rödljusterapi

Stor Anti Aging-effekt med Rödljusterapi

När vi människor åldras tappar vi hudens elasticitet, det sker eftersom vi producerar mindre kollagen. På grund av det förlorar vår hud sin förmåga att studsa tillbaka på plats. Det finns flera inneboende och yttre faktorer som bidrar till bildandet av s.k fina linjer och rynkor.

Med inneboende faktorer menas det som vi inte har någon kontroll över, såsom våra gener och biologiska ålder. Vi levande varelser kommer alla bli äldre så småningom. Vi kan inte förhindra att med tiden åldras, men vi kan bli gamla på ett graciöst och optimalt sätt, och vi kan koncentrera oss på de faktorer vi kan göra något åt.

Yttre faktorer är sådana delar som vår egna miljö kan påverka. Det så som stress, cigarrettrökning, uttorkande effekter på grund av väderlek, dålig livsstil och kost, för lite sömn, exponering för stark sol eller för mycket UV-exponering, eller genom att tex använda hudvårdsprodukter av bristande kvalitet.

All kronisk stress påverkar organen negativt, och stress är känt för att påskynda åldrandet. Hur exakt påverkar stress din hud? Oftast handlar det om inflammation som stör cellernas förmåga att fungera.

Att ha hamnat i ett tillstånd som kallas "mitokondriell dysfunktion" (Mitokondrier: energi vi får i oss via födan slutligen omvandlas till cellernas eget energisubstrat, ATP) som är reversibelt, kan vara anledningen till att du känner och önskar finna ett sätt att föryngra din hud.

 

Hur Rödljusterapi fungerar på rynkor

Healers har känt till de terapeutiska fördelarna med naturligt solljus i tusentals år. Idag vet forskare de specifika fördelarna med varje våglängd av naturligt solljus på kroppen.

Till exempel kan ultraviolett (UV) ljus användas för att behandla kroniska hudåkommor såsom svår akne, men för mycket exponering kan skada huden, - och UV-våglängder har kopplats till hudcancer.

Rödljusterapi, som ofta använder både rött och infrarött (IR) ljus, faller in i det som kallas det "terapeutiska fönstret" av våglängder som naturligt, icke-invasivt och som säkert stödjer kroppens självläkande mekanismer - utan biverkningar.

Rödljusterapi kallas även fotobiomodulering (PBM) och lågnivåljusterapi (LLLT). Rödljusterapi  använder enheter utrustade med kraftfulla lysdioder (LED) för att leverera röda våglängder mellan 610 och 670 nanometer (nm) och djupare penetrerande infrarött (IR) ljus mellan 810 och 850 nm.

 

Rödljusterapi för rynkor: före och efter

Vill du se hur bra det fungerar? Här visas genom gjorda studier exempel på skillnader i fina linjer och rynkor efter 30 behandlingar med Rödljusterapi varannan vecka under 15 veckor.

Källa: Photomedicine and Laser Surgery, Februari, 2014.

 

 

Fördelarna med Rödljusterapi för din hy:

Minskar inflammation

Inflammation kan orsaka förödelse för hudens hälsa och utseende. Förutom att stödja cellhälsa har Rödljusterapi enligt forskning , i kombination med en hälsosam livsstil, visat sig ha en positiv inverkan på inflammation.

En studie från 2017 av den världsberömda fotobiomoduleringsforskaren Michael R. Hamblin, påvisar att behandlingar för Rödljusterapi minskar inflammation, som kan orsaka (eller orsakas av) oxidativ stress.

Upptäckterna är av stor betydelse eftersom att inflammationer stör mitokondriernas funktion och påverkar direkt framväxIngen av celler. Ingen inflammation ger en bra cellulär funktion och därför ger Rödljusterapi en förbättring av hälsan och är positiv för bildandet av ny hud.


Reducering av celluliter

En av de många effekter av rött och infraröd ljusterapi är minskningen av celluliter (även kallad gropar, apelsinhud och "kesolår"), vilket särskilt uppskattas av kvinnor vars celluliter kan minska självkänslan och den egna positiva självbilden. Fakta påvisar att celluliter drabbar cirka 90 procent av alla kvinnor och omkring 10 procent av alla män.

Celluliter orsakas av en kombination av ohälsosamt kollagen och elastin i hudens lager, där extra fett samlas i fettcellerna. Rött och infrarött ljus bekämpar celluliter genom öka kollagen- och elastinproduktionen och främja hälsan hos blodkärl och kapillärer, som i sin tur transporterar mer blod till området.


Ökad produktion av kollagen och elastin

Det strukturella proteinet som kallas kollagen, tillsammans med sin kusin elastin, utgör cirka 80 procent av huden. Dessa proteiner fungerar som en flexibel stödstruktur.

Rött ljus terapi ökar också produktionen av kollagen och fibroblaster. Dessa två superhjältar är det som får dig att kunna uppnå känsla om ungdomligt utseende över tid vid frekvent användade av Rödljusterapi. Kollagen (tillsammans med elastin) ger din hud den elasticitet, fasthet och fyllighet som på ett naturligt sätt försvinner när människor åldras. Det ökade kollagenet och fibroblasterna hjälper till att minska porstorleken, jämna ut fina linjer och rynkor och hjälper till att förbättra och jämna ut hudens struktur.

Studier av behandlingar med rött ljus har konsekvent visat en ökning av intradermal kollagendensitet efter behandling. Högre kollagendensitet betyder stramare hud som känns fastare och fylligare.

Elastin är proteinet som gör att huden sträcker sig. Liksom kollagen saktar elastinproduktionen ner med åren, men denna nedgång accelereras av mitokondriell dysfunktion. Lyckligtvis kan det vändas genom att behandla huden med Rödljusterapi.

I en studie från 2007 behandlade forskare från Sydkorea en grupp användare med en kombination av 633nm rött ljus och 830nm IR-ljus två gånger i veckan i fyra veckor. Resultatet var en dramatisk ökning av hudens elasticitet bland deltagarna.

Kombinationen av högre kollagendensitet och mer elastin i huden kan jämna ut fina linjer och rynkor, vilket effektivt kan ge dig en "ansiktslyftning" och lämnar din hud att kännas ungdomlig, - det utan både dyra, potentiellt skadliga operationer och ingrepp.


Ökad blodcirkulation

Rödljusterapi stimulerar blodcirkulationen och utvecklingen av nya kapillärer. Tack vare detta levereras mer näringsämnen och syre till huden, vilket resulterar i ett friskare lyster. Denna ljus-stimulans ger dig successivt den där omedelbara glöden som människor förknippar med frisk och ung hud. 

 

Ökad cellulär energi

Vi nämnde tidigare i texten termen "mitokondriell dysfunktion." Detta inträffar när något stör förmågan hos dina mitokondrier (små energiproducerande organeller inuti cellerna) att omvandla råmaterial till cellulärt bränsle som kallas adenosintrifosfat (ATP).

När detta händer kämpar dina celler för överlevnad och har inte den energi de behöver för att utföra sina specialiserade funktioner. De dör i förtid, och det här är vad vi ser som torr, slapp, matt hud... med påsar under ögonen och rynkor.

Även när nya celler dyker upp och döda celler försvinner, om de framväxande cellerna skadas av mitokondriell dysfunktion (dvs. om de fortfarande är lågenergiska), kommer du fortfarande att se äldre ut än vad som är möjligt. Hälsan hos de framväxande cellerna måste förbättras för att du ska uppleva en anti-aging-förvandling.

Rödljusterapi har visat sig vända mitokondriell dysfunktion. Detta är det primära sättet med vilket det är ett så kraftfullt anti-aging-verktyg.

När du ger dig behandlingar med ljus från LED-paneler som levererar röda och IR-ljusfotoner (ljuspartiklar) till din hud, interagerar dessa fotoner med ljuskänsliga kromoforer i mitokondrierna. Detta exciterar mitokondrierna för att stimulera ATP-produktion.

Genom att ge dina celler mer energi kan de vända skadan, och när de dör och ersätter de sig själva. De ersätts av friska celler, ej skadade celler – och detta kommer att visa sig i form av ett minskande tecken på åldrande.

2008 konstaterade forskarna vid University of California i San Diego, Joseph Tafur och Paul Mills, att mitokondriell fotostimulering med Rödljusterapi förbättrar signalering involverad i normal cellulär funktion (känd som cellulär homeostas) och cellproliferation.

Det betyder att istället för de synliga effekterna av skadad hud (slapp hud, rynkor) ser du en uppkomst av frisk hud som är naturligt fylligare, slätare, mjukare och mer motståndskraftig.


Upplev dessa Rödljus-effekter från ditt hem!

Du behöver inte längre känna besvär med att ständigt söka och besöka specialiserade kliniker som erbjuder behandlingar med rött och infrarött ljus. Samtliga fördelarna med Rödljusterapi är nu enkelt att uppnå genom den utbredda användningen av enheter som vunnit enorm popularitet över hela världen. Rödljusterapi är lätt tillgängligt när du själv önskar i din egna hemmiljö, - det med en egen införskaffad enhet. Inom Rödljusterapi fanns tidigare enbart IR-lampa (sk infraröd lampa) att köpa, tiden innan professionellt framtagna paneler kunde beställas att ha hemma.

Upptäck Quality Therapy Sverige, våra medicinskt graderade och kvalitetssäkrade Rödljusterapi-enheter. Dessa innovativa enheter avger en blandning av både rött och infrarött ljus, enheter noggrant designade och certifierade för att vårda ditt välbefinnande. Lyft din huds hälsa genom en känsla om föryngrande process och bibehållande, samtidigt som du drar nytta av de holistiska och påvisade fördelarna med förbättrad allmän helhet för den egna hälsan och en vitaliserande boost av energi.

Tips. Det allra bästa är att dokumentera dina Rödljusterapi-behandlingar, gärna med egna anteckningar och med "före"- och "efter"-bilder.

Tillbaka till blogg