Rödljusterapi - effektiv behandling för håravfall

Rödljusterapi - effektiv behandling för håravfall

Hårväxt och hårtillväxt är internationellt ett av de allra största användningsområdena för Rödljusterapi. Resultaten har varit väldigt lovande.

Rödljusterapi är ett säkert, effektivt och naturligt behandlingsalternativ för håravfall, och något som ökar stort i intresse hos både proffs och allmänheten. Med stöd av en stark bas av "peer-reviewed" klinisk forskning har behandlingar med Rött ljus ökat antal hår, hårtäthet och hårtjocklek för både män och kvinnor. Rödljusterapi har visat sig stimulera cellerna i vilande hårsäckar och främjar två viktiga hårväxtfaser i hårsäckarna, Anagen (tillväxtfas) och Telogen (återinträde från dvala).

Samtliga av dessa behandlings fördelar och uppvisade resultat kommer utan några negativa biverkningar. I den här artikeln bryter vi ner forskningen om Rödljusterapi och håråterväxt. Läs vidare för att lära dig, få vetenskap om Rött ljus och dess effekt på skallighet.

 

Hur röd och infraröd ljusterapi hjälper till att öka hårväxt

Rödljusterapi är en naturlig håravfallsbehandling som har visat sig vara säker och effektiv i flertalet fackgranskade kliniska studier, med många nöjda användare som backar upp det. Om du inte är bekant med Rött ljus och dess fördelar, ger vi här en bra översikt över vad Rödljusterapi är och hur det fungerar.

Den korta förklaringen är: En kvalitetsenhet för LED-ljusterapi levererar säkra, koncentrerade våglängder av naturligt ljus till din hud. Den är helt utan kemikalier, UV-strålar eller överskottsvärme. Av alla de studerade våglängderna har Rött ljus för det mesta visat sig stödja positiv biologisk funktion i människokroppen. Dessa röda och infraröda våglängder av ljus stimulerar mitokondrierna i kroppens celler. Rött ljus liknar naturligt solljus, minskar oxidativ stress och ökar cirkulationen, allt för att din kropp kan skapa mer kärnenergi för att driva sig själv. Behandling med Rött ljus har i forskning också visat sig öka skapandet av nya kapillärer, vilket förbättrar blodflödet till hårbotten och för syre och näringsämnen till cellerna.

 

Röd ljusterapi kan vara mer effektivt än hårväxtläkemedel och är utan biverkningar

En metaanalys från 2018 granskade de senaste framstegen inom icke-kirurgiska behandlingar för håravfall. 22 gjorda studier undersöktes genom att jämföra Rödljusterapi med andra vanliga behandlingar som hormonreglerande läkemedel som Finasteride och Dutasteride. Forskare drog slutsatsen att Rödljusterapi var den allra mest överlägsna behandlingen. Det som också kom fram var att många av de läkemedel som granskats i denna metaanalys hade negativa biverkningar, medan det visade sig att Rödljusterapi inte ha några.

 

Vilka våglängder ingår i Rödljusterapi?

Rödljusterapi inkluderar både Rött och Infrarött ljus (IR), som är bland de längsta av alla våglängder. Rött ljus sträcker sig från 610 nanometer (nm) till 670nm, medan infrarött ljus sträcker sig från 810nm till 850nm. Forskning har visat att ljus i intervallet 630nm till 660nm har de mest kraftfulla effekterna att behandla håravfall.

 - Rött Ljus våglängder (från 610-670nm) kan absorbera mellan 4 till 5 millimeter in i kroppen. 

 - Infrarött Ljus våglängder (från 810-850nm) kan absorbera mellan 5 millimeter till 5 centimeter in i kroppen.

OBS. Det är särskilt viktigt om du har upplevt att plötsligt eller dramatiskt hår faller av, vilket kan signalera ett allvarligt underliggande hälsotillstånd, som då kan vara något utöver normalt håravfall som sker hos både män och kvinnor. Det är i sådant läge viktigt att du tar kontakt med din läkare för samtal innan du inleder Rödljusterapi-behandlingar. Även i ett läge om du för närvarande intar fotosensibiliserande mediciner eller intar andra receptbelagda läkemedel, - kontakta då din läkare för konsultation.

 

Rödljusterapi kan förbättra antalet hårstrån, täthet, tjocklek och styrka 

En annan metaanalys publicerad 2017 analyserade 11 studier och 680 patienter som behandlades med Rödljusterapi för hårväxt. Forskare noterade betydande förbättringar i både hårantal och hårtäthet. Dessutom förbättrades hårets tjocklek och fasthet även hos de som behandlats med naturligt ljus. Personer som behandlats med Rött ljus tillfrågades om sina upplevelser och svarade på det hela taget mycket positivt på behandlingarna.

 

Slutsats

Som många studier påvisar hjälper Rödljusterapi tillväxt av hår hos både män och kvinnor som lider av håravfall. Rödljusbehandling visat sig öka antalet hårstrån, förbättra hårets tjocklek och resultera i goda användarframgångar.

Tillbaka till blogg